موسوی- همایش بزرگ روزی به یاد دیروز با حضور دانش آموختگان، مدیران، معاونان دبیرستان ابومسلم خراسانی قدیم و ابوذر غفاری جدید برگزار شد.در این همایش چهره های خوش نام دانش آموخته و مدیران و معاونان از پنجاه سال گذشته که از زمان تاسیس تاکنون است، حضور داشتند.روزهای خوب اوایل تحصیل و خدمت شرکت کنندگان زنده شد و بار دیگر آنان در فضای فرح بخش مدرسه قرار گرفته و روزهای خوش با هم بودن را روی نیمکت های مدرسه احساس کردند.چهره هایی با عناوین و سمت های گوناگون از دکتر گرفته تا مهندس و کارخانه دار و استاد دانشگاه و خلبان و مولف و ... روی نیمکت ها نشستند و همه با هم در این فضای صمیمی و با نشاط به یک موضوع می اندیشیدند که آن هم سربلندی و سرافرازی منطقه و کشورشان بود. ...
شریفی که هم اکنون بازنشسته است و خود را حدود 54 سال قبل، از اولین، دانش آموزان این آموزشگاه معرفی می کند می گوید: پس از دانش آموختگی به عنوان دبیر این آموزشگاه افتخار تدریس داشته ام.
وی با احساس غرور از همایش روزی به یاد دیروز به عنوان برگ زرینی در پیشرفت امور آموزشی و فرهنگ جامعه یاد می کند و می افزاید: ارج نهادن به علم و علم اندوزی و علما حاصل این مراسم است که تاثیر خود را بر جامعه خواهد گذاشت.وی ادامه می دهد: هیچ روزی و هیچ خاطره ای جذاب تر و شیرین تر از این روز و دیدن دوستان و هم کلاسی هایم روی همان نیمکت ها نیست.
نخعی؛ از اساتید دانشگاه ادبیات مشهد و از فرهنگیان سال های نخست این آموزشگاه 52 سال تدریس را از افتخارات زندگی خود می داند او کتاب های ارزشمندی را هم به رشته تحریر درآورده است می گوید: لذت کار معلمی و لحظه لحظه های آن را هیچ زمانی فراموش نخواهم کرد.وی به قدمت 100 ساله فرهنگ سرایان اشاره می کند و ادامه می دهد: هم زمان با تاسیس مدارس جدید در کشور، این مدرسه ملی در سرایان تاسیس و شروع به فعالیت کرد.کشمیری از دبیران قدیمی با درخواست یک دقیقه سکوت به احترام تمام دبیران، مدیران و دانش آموزان این آموزشگاه خاطرات خود را می گوید.وی در گفت و گو با خبرنگار ما همایش «روزی به یاد دیروز» را احیا کننده تاریخ گذشته فرهنگ سرایان می دانست.او 51 سال قبل به عنوان نماینده آموزش و پرورش سرایان و دبیر دبیرستان ابومسلم برای 5 سال و 3 ماه فعالیت داشته است.کشمیری راه اندازی مدارس دخترانه را در منزلش از جمله خاطرات شیرین عنوان می کند. شهلا خسروی اولین مدیر زن دبیرستان ابومسلم خراسانی نیز حضور دوباره بر روی نیمکت ها را از روزهای خوب و غیر قابل توصیفش بیان می کند و می گوید: هم اکنون در تهران به کار خانه داری فعالیت دارد.او ادامه می دهد: این افتخار است که اولین ورودی ها به دانشگاه ها از سرایان و دانش آموختگان دبیرستان ما بودند.وی اضافه می کند: بهترین شادی هر معلم دیدن دانش آموزان در شغل ها و پست های مهم و گوناگون است که این مراسم این فرصت را فراهم کرد.وی می گوید: یکی از سندهای افتخار زندگی من که همواره آر امش خاطرم را فراهم می کند این است که به عنوان اولین مدیر زن مدرسه ابومسلم سرایان زمینه حضور دختران در دبیرستان با امنیت خاطر بیشتر شهروندان فراهم شد.سهی از پرسنل بازنشسته هوا نیروز هم در اوج خوشحالی حضور در جمع هم کلاسی ها و دیدن آنان را فرصت و رویدادی به یاد ماندنی توصیف می کند و می گوید: دیدن هر همکلاسی یک سال بر عمرم افزود و احساس جوانی می کنم.
عرب، ازکارخانه داران و کرباسی، از خلبانان سرافراز میهن اسلامی و از دبیران و دانش آموزان دبیرستان ابومسلم خراسانی نیز می گوید: یاد آن روزها، زیبا و قشنگ است و این مدرسه حال و هوای آن دوران را زنده می کند.
حسن زاده طاهری از اساتید دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و جزو اولین دانش آموختگان دبیرستان ابومسلم خراسانی هم با خواندن مقاله ای جایگاه استاد و معلم را توصیف کرد.
در ادامه مدیر آموزش و پرورش سرایان در این همایش می گوید: امروزه مغناطیس آموزش و پرورش در دل مردم جای گرفته است.عظیمی از پیشکسوتان دانش آموختگان، مدیران و معاونان حاضر در این مراسم به عنوان خالقان تعلیم و تربیت یاد می کند و می افزاید: غرور آموزش و پرورش برای این است که کار خدایی می کند و مصالح و منابع آن بهترین مخلوق خداوند است.
وی از ترکیب این جلسه به منزله نمایش اقتدار آموزش و پرورش یاد می کند و با تجلیل از خیرین حاضر در جلسه می افزاید: خیرین با ترجیح مدرسه از دیگر فضاها نشان دادند که آموزش و پرورش زمینه ساز و بستر تمام تحولات است.امام جمعه سرایان هم با تقدیر از برگزار کنندگان همایش روزی به یاد دیروز این فعالیت ها را زمینه ساز رشد و اعتلای فرهنگ ایران اسلامی می داند.
رجبی مقدم فرماندار سرایان نیز از این همایش به عنوان یک اتفاق تاریخی یاد می کند و می گوید: در حال حاضر زیرساخت های کتاب توسعه ایران به نگارش درآمده و آموزش و پرورش، پیشکسوتان و نخبگان سرایانی باید نقش اساسی در نگارش آن ایفا کنند.داوری، مسئول دبیرستان ابوذر غفاری سرایان و مدیر طرح روزی به یاد دیروز با ارائه گزارشی از روند اجرای طرح می گوید: جلسات و هماهنگی های مختلف در فاصله حدود سه ماه انجام شد. بیش از چهار صد نفر از مدیران، معاونان و دبیران و دانش آموختگان دبیرستان ابومسلم خراسانی قدیم از سراسر ایران اسلامی و حتی خارج از کشور در این مراسم حضور یافتند.
وی تجلیل از مقام معلمان دیگر دانش آموختگان این مراکز، تجدید خاطره، دیدار و انتقال تجارب و اطلاعات آنان را از دلایل برگزاری همایش می داند./ر.خراسان